Plewa dimnjaci

Bolji početak.

Plewa montažni dimnjak

Prikladan za sva ložišta uz odličan omjer cijene i kvalitete. Očekivano jednostavna, brza i sigurna ugradnja.
Sustav je iznimno otporan na vlagu dok je toplinska zaštita slojeva najbolja na tržištu.

Prednosti Plewa montažnog dimnjaka

  • Pravokutni oblik cijevi
  • Cijev obložena izolacijom
  • Plašt s lekom (lakši)
  • Vratašca od inoxa
  • Optimalna cijena
  • 400 godina tradicije
  • Jedan od vodećih proizvođača u Europi
Preuzmite upute za montažu u PDF formatu

Klasični dimnjak od obložnog šupljeg bloka Universo 2 s glaziranim šamotnim cijevima je optimalni dimnjak za sve sustave grijanja (lož–ulje, plin i kruta goriva). Uz dotjeranu tehniku, ekološku prikladnost i najveću kvalitetu - popularnost ovog proizvoda temelji se na izvrsnom omjeru cijene i korisnosti.
Trostruka sigurnost: izolacijom, svestranom pozadinskom ventilacijom te keramikom visoke nepropusnosti.

Detaljnije o proizvodu

Vanjsku "oplatu" troslojnog sustava tvori obložni šuplji blok od kvalitetnog lakog betona s kutnim rupama za učvršćivanje. U srednjem dijelu slijedi izolacija od mineralne vune visoke vrijednosti (mineralna vuna koju drži mreža od staklenih vlakana) koja u potpunosti omotava šamot cijevi. Šamot cijevi je sam po sebi glaziran, otporan na kiseline i siguran od sagorijevanja.
Po izboru: Navojni štapovi od nehrđajućeg čelika radi učvršćivanja za više visine iznad krova.
Universo 2 (uređaj za ispušni plin) prikladan je kao univerzalni uređaj za ispušni plin za priključak peći na lož–ulje, plin i kruta goriva koje ovise o prostornom zraku kao i onih koja ne ovise o njemu, s proširenim područjem ulazne temperature ispušnih plinova do 4000°C. S glaziranim keramičkim cijevima ovaj je uređaj za ispušne plinove otporan na vlagu i posebno se preporučuje za velike građevinske visine. Kao višeslojni uređaj Universo 2 je također otporan na požar čađe.
Bududući da se kod suvremenih peći mora računati s nastankom kondenzata, preporučujemo da se u svakom slučaju predvidi priključak za vodu u blizini uređaja za ispušne plinove.
Okružujući zračni raspor između keramičke cijevi i obložnog šupljeg kamena je prednost u dvostrukom smislu. Kao pozadinska ventilacija znatno povećava sigurnost od navlažavanja. Nadalje omogućuje pritok zraka za sagorijevanje u uređaj za grijanje.